MENY

Tine Ostebar

Lunsj-kafe i Vik sentrum

Vi er ein kafe i Vik sentrum som har utsal av ulike meierivarer fra Tine. I tillegg tilbyr vi påsmurte rundstykker og ostetallerken. Det er også muleg å ta seg ein varm kopp kaffi eller kakao saman med husets ostekake. Dersom du har dårleg tid eller ønsker lunsj på jobben, leverer vi ut ostebrett, koldtbord og påsmurte rundstykker på bestilling. I tillegg kan dei som aldri har smakt gamalosten frå Vik kan få seg ein gratis smakebit dersom dei kjem innom! Velkommen :)

TINE Meieriet Vest Vik ligg vakkert til i Vik i Sogn. Anlegget,som har eigen ostebar, er vide kjent for hovudproduktet sitt, som er Gamalost.

Gamalost frå Vik er en fast muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden. Navnet har osten fått fordi den fra gammelt av ble lagret i lang tid på stølene. Osten er ystet på skummet surmelk, og er derfor mager og rik på protein. Smaken er særegen og kraftig, skarp og aromatisk. Osten er saftig og grov, og fargen gyllenbrun. Osten er vernet som "Beskytta geografisk nemning", og har i tillegg fått tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke Olavsrosa.


Epost: bjorg.aafedt@tine.no
Telefon: 24112547
Lat att